2026: residència de salut mental per a crònics

www.andorradifusio.ad

La salut mental és una de les prioritats de l'executiu, que ja treballa en ampliar els recursos residencials i assistencials. Un dels projectes estrella serà l'edifici multifuncional per a crònics que es vol construir l'any vinent i enllestir el 2026. Quan també s'acabarà el centre de la Seu d'Urgell per a subaguts.

Salut preveu que l'edifici multifuncional per a persones amb trastorns de salut mental crònic es faci realitat el 2026. Ja s'ha pressupostat una partida pluriannual de dos milions d'euros per fer el pla funcional aquest any i l'objectiu és construir-lo el vinent.

La ministra de Salut, Helena Mas, ha confirmat que al llarg d'aquest 2024 acabaran de decidir el "disseny, com les necessitats i els perfils del centre". I ho faran "conjuntament amb el SAAS i Afers Socials. Per fer un bon anàlisi de la situació i fer un bon disseny del centre."

Serà un recurs residencial que se sumarà als pisos del Solà d'Enclar, on s'oferiran dos tipus d'ingrés, i el projecte en col·laboració amb el Bisbat de la Seu d'Urgell i Catalunya. Un centre per a subaguts, on és previst fer ingressos d'entre un mes i mig any. També en funcionament a partir del 2026.

"La nostra voluntat seria que les persones ingressades al centre de la Seu d'Urgell puguin sortir del centre per accedir al mercat laboral o a la seva formació i tindrien un ingrés amb uns suports assistencials més intensos", ha explicat la titular de Salut.

El ministeri vol disposar de projectes i programes variats que s'adaptin a múltiples perfils i necessitats. A més, Mas ha recordat que el nou centre de salut mental tindrà equips multidisciplinaris i serveis de centre de dia.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Pendents de noves mobilitzacions Més d'un vehicle per persona