![Andorra la Vella i Barcelona uneixen forces per afrontar la crisi de l’habitatge](/images/noticies/andorradifusio_rtva_andorra_vella_barcelona_uneixen_forces_afrontar_crisi_722025175652-210x115.jpeg)
L'any 2027 acaba la pròrroga forçosa dels contractes de lloguer i els comuns ja treballen en alternatives per pal·liar les possibles conseqüències. En paral·lel els propietaris de terres denuncien el creixement urbanístic dels darrers anys i demanen una taula estratègica per definir el model.
El 2027 no es descarta un escenari de pujades generalitzades de preus dels lloguers, amb el final de la pròrroga determinada pel Govern. Els comuns busquen alternatives, amb l'Institut de l'Habitatge. Una podria ser trobar noves fórmules de contracte.
"D'aquí a dos anys buscarem altres fórmules d'habitatge o de contractes d'habitatge que permetin donar garanties als llogaters actualment."
Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo
D'altra banda, els propietaris de terres han mostrat la seva preocupació davant els cònsols pel creixement urbanístic desmesurat. Proposen crear una taula de treball amb polítics i experts per establir una estratègia de futur.
"Molts propietaris també, evidentment, busquen equilibris entre el seu dret d'incrementar els preus actuals del lloguer, amb la necessitat dels llogaters de poder continuar pagant el seu lloguer de forma raonable."
Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo
"Primer cal una visió global, no purament parroquial, de l'urbanisme. Andorra és un país petit i crec que ha d'haver-hi una coherència a nivell urbanístic en tot el país en el qual cal que hi hagi una gestió tècnic-política."
Jordi Cerqueda, secretari de l'APTA
La iniciativa, segons els propietaris, ha d'anar més enllà de la visió de cada parròquia i s'ha de plantejar quin model urbanístic es vol per les pròximes dècades.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares
Comparteix: