SETAP365 invertirà 2,5 milions d'euros aquesta temporada en la millora de Pal Arinsal, amb l'objectiu de reforçar sobretot el sector d'Arinsal que és el més deteriorat.
Així ho ha avançat el director de Grandvalira Ensisa, David Hidalgo, a la reunió de poble de la Massana, on ha detallat que l'objectiu és reforçar sobretot el sector d'Arinsal, que era el més deteriorat. Per això, entre d'altres, s'obriran tres nous restaurants que han de suposar una millora en l'experiència de l'esquiador. Un altre dels propòsits a mig termini és la connexió entre Pal i Arinsal. En aquest cas, el director d'EMAP, Josep Marticella, ha explicat que s'està treballant per fer una primera fase l'any vinent i que es connectarà a través del Port Negre amb pistes negres i vermelles per tal de no deteriorar en excés la muntanya.
Un altre dels temes que s'han tractat durant la reunió és l'estalvi energètic. A això, Hidalgo ha reconegut que serà difícil reduir un 15% el consum i que dependrà molt de la neu i dels episodis de fred que es visquin aquest hivern. De moment, el que té clar és que s'haurà de treballar en petites coses com per exemple la temperatura, l'aigua i l'optimització dels canons i els remuntadors. A llarg termini, la vista està posada en la creació de grans parcs solars que fomentin la producció d'energia pròpia.
També cal destacar que aquest dimarts es tanca el període de venda de forfets a preu reduït. Una primera fase on s'han comercialitzat un 20% més que l'any passat. Posen la mirada, sobretot, en el mercat espanyol, francès, anglès i escandinau.
Informa: Òscar Serrano
Imatges: Albert Refart
Comparteix: