250.000 euros per rehabilitar la borda Sabater

www.andorradifusio.ad

El Govern preveu destinar una partida de 250 mil euros el 2025 per restaurar la borda Sabater. Aquest dissabte a l'entrada de la Vall del Madriu s'ha celebrat el primer aniversari de l'adquisició d'aquesta propietat.

Es tracta d'una propietat que el Govern i el comú d'Escaldes-Engordany van adquirir ara fa un any per un valor de 825 mil euros. Inclou un terreny de 8.300 metres i una borda que ara està en ruïnes, però que la previsió és restaurar-la.

"Nosaltres ja hem previst una partida de 250 mil euros per a l'any que ve al pressupost del Govern per començar a costejar aquestes reformes."

Xavier Espot, cap de Govern

Des del comú d'Escaldes-Engordany afirmen que encara estan elaborant el pressupost però no creuen que sigui difícil igualar la partida. La compra va ser a parts iguals, per la qual cosa la restauració, i també la gestió, anirande forma repartida entre comú i Govern.

"És una propietat molt important, molt maca. Està en molt mal estat. S'ha de refer part de l'exterior i de l'interior. Jo m'imagino que de cara a 2026 ja la podrem tenir."

Rosa Gili, cònsol major comú Escaldes-Engordany

L'ús encara no està del tot definit però es preveu que serveixi de punt d'informació per als visitants.

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Èric Mompel

Comparteix:

 Gili vol enllestir la revisió del pla urbanístic d'Escaldes l'any vinent Més controls sobre l'ús del català