42 denúncies a propietaris per la trampa del fill

www.andorradifusio.ad

La ministra de Conxita Marsol ha avançat que el Govern ha tramitat 42 denúncies relacionades amb la trampa del fill, aplicades per alguns propietaris per alliberar pisos llogats.

Se n'han confirmat deu i s'han aplicat les multes pertinents, que superen els 5.000 euros. De la resta, una part continua en procés d'investigació, mentre que la resta s'ha demostrat que el pis va ser destinat per la propietat a familiars directes. Ha reconegut que la xifra de la multa és baixa, en comparació als preus dels lloguers, però es modificarà la quantitat a l'alça.

"Nosaltres modificarem aquesta sanció molt a l'alça, perquè realment no surti a compte fer aquesta trampa. I amb això hi treballarem i també formarà part d'aquestes mesures de la llei Òmnibus. En aquest sentit, ho acotarem més, i si hi ha alguna casuística molt específica que hem d'acotar també ho farem".

Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

Marsol ha descartat una de les propostes de la Visura Ciutadana en matèria d'habitatge, la que reclama un índex de preus de referència. Ha assegurat que la intenció del Govern és disposar d'uns 500 habitatges a preu assequible a finals de la legislatura. De moment, espera que a final d'any n'hi hagi uns 50.

Els primers seran els de l'antic hotel Àrtic, que en uns quinze dies podrien estar a plena disposició. També ha insistit a recordar que es modificarà la inversió estrangera per evitar les societats pantalla, ja que cal optar per inversions d'alt valor afegit. De fet, ja s'estan denegant algunes peticions.

Grifols a Andorra, una incògnita 

D'altra banda, Marsol ha reconegut que el projecte de Grifols per construir un centre de recerca serà difícil que pugui concretar-se. Creu que en el seu moment es va perdre una bona oportunitat, però ara mateix sembla complicat.

"Vindrà Grifols? Jo encara no ho sé, però espero que sí, que acabi venint d'una manera o d'altra, però la veritat és que el tema està complicat i penso que en el seu moment es va perdre l'oportunitat. Ara s'han fet centres d'aquest estil a Barcelona, i ara crec que serà difícil".

Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Maria Vilariño   

Comparteix:

Cultura renova el material pedagògic per aprendre català La transformació d'Andorra