5.500 llocs de treball menys arran de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat la destrucció de més de 5.500 llocs de treball, sobretot els relacionats amb el sector hoteler. Les dades avançades de gener d'Estadística indiquen que el primer mes de l'any hi havia més de 37.500 treballadors, mentre que la massa salarial va disminuir un 12%.

Les darreres dades d'Estadística relatives als salaris tornen a posar en relleu els efectes negatius de la pandèmia en l'economia. El mes de gener passat es van registrar 5.552 assalariats menys respecte al mateix mes de fa un any.

La destrucció de llocs de treball va ser més notable en el sector de l'hoteleria, mentre que es va experimentar un increment en el de les activitats sanitàries i veterinàries i de serveis socials.

Pel que fa a les suspensions temporals de contractes de treball, el mes de desembre de l'any passat, prop de 4.500 persones havien vist complementat el salari percebut per l'empresa amb l'aportació per part del Govern.

Precisament, aquesta mesura implementada arran de la Covid-19 també ha afectat directament la massa salarial, que fa dos mesos es va situar en prop de 80 milions d'euros, que representen un 12% menys respecte al primer mes del 2019.

Informa: Redacció
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Sílvia Mestre

Comparteix:

El Col·legi d'Advocats demana voluntat política perquè no es mantingui el gran retard de la justícia Els importadors de carburants preveuen que aquest 2021 tornaran a tenir resultats negatius