60.000 espectadors i un retorn de 6 milions s'esperen en l'edició d'enguany de la Copa del Món de BTT

www.andorradifusio.ad

La novena edició de la Copa del Món de BTT de Pal Arinsal tindrà un retorn superior als 6 milions d'euros. L'organització espera fer una passa endavant en repercussió i visitants, per fer-ho també farà canvis en l'arribada del descens. A més, la Federació de Ciclisme té 6 places garantides i espera aconseguir-ne una més.

Falten 42 dies per l'inici d'una Copa del Món a Pal Arinsal. Aquesta novena edició està previst que arribi amb força canvis, sobretot pel que fa a la repercussió. S'esperen més de 60.000 espectadors, un pressupost d'1,4 milions d'euros i un retorn econòmic que superaria els 6 milions d'euros.

"Hi ha molta expectativa, molts dels corredors estaran preparats i a nivell de reserves hem vist que se'ns disparava i per aquest motiu ens estem preparant d'una forma més potent", ha assegurat Josep Marticella, director general de Pal Arinsal.

Aquesta que veuen a les seves pantalles serà l'arribada del circuit de descens d'aquesta edició. Serà lleugerament diferent de la que s'havia vist l'any passat, de fet hi ha una modificació aproximada d'uns 500 metres del que és el recorregut, això sí els de short track i cross country no patiran grans modificacions.

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha assegurat que "es modifica l'arribada de la Copa del Món que acabarà al peu de la pista dels Fontanals, just al davant d'un turó natural des d'on els espectadors podran viure i veure des de plena natura com arriben les bicicletes."

Un excampió del món com Greg Minnaar ha tingut bones paraules quant als canvis. Greg Minnaar, excampió del món: "Crec que han millorat algunes coses i serà molt complicat, però em sembla que el nou pla funcionarà molt bé i que l'equip ha fet una gran feina".

La federació de Ciclisme té sis places garantides per aquesta Copa del Món. Dues que ocuparan en descens Àlex Iscla i Arnau Graslaub i després quatre més en cross country, dues per a Xavi Jové i Kilian Folguera i altres dues novetats".

"Ell és més per aprendre i potser per l'any que ve al Mundial ja li podem exigir una mica més. Com a novetat també tenim per primera vegada una noia, la Jessica Cruz", ha assegurat Gerard Riart, president Federació de Ciclisme.

En total participaran més de 700 ciclistes de més de 40 països diferents i aquesta serà una edició especial, ja que actuarà com a preludi del que serà el Campionat del Món l'any vinent.

Informa: Joel Romero
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Romeo acaba setè a la DreamHack València  Iker Benito: "Puc aportar velocitat en les transicions i poder desequilibrar en els metres finals"