Tan sols un 20% dels professionals que utilitzen espais de coworking són andorrans. La resta són estrangers de més d'una trentena de països. La inversió forana és un dels potenciadors d'aquest nou segment empresarial.
Coworkings en lloc de despatxos i oficines. Els darrers anys els espais de feina compartits han emergit arreu del món. A Andorra, també i, de fet, s'està posicionant com un destí atractiu per la seva fiscalitat. La representant d'Ingeni Coworking, Àngel Espar, explica que es tracta de projectes que busquen escalar molt ràpidament. "Són projectes que tenen xifres interessants de fins a 6 dígits que busquen escalabilitat i el model del coworking els permet passar a molts punts de treball".
Per sectors destaquen negocis relacionats amb la innovació, la tecnologia i el blockchain. "Està arribant gent amb perfil molt potents molt interessant per conèixer i sumar sinergies", assegura el responsable i gerent Hive Five Coworking, Martí Batalla.
Els professionals andorrans que treballen en espais de coworking representen el 20% del total. Les dones, un 36%. L'Alda i la Coia són exemples en ambdós casos. "Els coworking fomenten la implementació d'empreses petites per les facilitats econòmiques", destaca l'Alda i la Coia resalta les sinergies que permeten crear aquests espais.
I és que el coworking també creix en ser una alternativa al teletreball. Des del sector es mostren convençuts que seguiran a l'alça.
Informa: Judith Sáez
Imatges: Pau Bonastre
Comparteix: