Més de 800.000 visitants al juny i creix el nombre dels que pernocten

www.andorradifusio.ad

Augmenten els visitants al juny. Unes 800.000 persones van escollir Andorra per venir a passar uns dies de vacances. De fet, el flux turístic s'ha pogut copsar a les dues fronteres, on es van incrementar les entrades de vehicles.

Les dades del 2023 demostren que s'està recuperant el turisme. I al juny més de 800.000 persones van visitar Andorra, un 6% més que el mateix mes de l'any passat. 

I s'incrementen d'una banda el nombre d'excursionistes, els que venen a passar un dia, i també els tan ambicionats turistes, els que fan nit. En aquest sentit, són els que més pugen, un 13%. 

El mes passat van venir més espanyols i turistes d'altres nacionalitats, però van disminuir els francesos. Venen sobretot cridats per les compres, en especial els excursionistes. Mentre que els turistes ho fan més aviat moguts per la natura. Encara arriben, però, pocs visitants per la gastronomia i l'oci cultural. 

Aquest moviment turístic s'ha notat també a les fronteres. A les dues, a la del riu Runer i a la del Baladrà. Els últims dotze mesos han entrat quatre milions de vehicles, 300.000 al juny. Un 5% més que el mateix període de l'any passat. Una xifra que si segueix la mateixa tendència que els anys anteriors, arribarà al pic a l'agost. 

Imatges: Arxiu RTVA
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

MoraBanc activa el sistema de pagament amb rellotge La Massana posarà més càmeres de seguretat per evitar actes vandàlics com els del parc de l'Anita