Un de cada tres alumnes escull la formació professional davant altres estudis. Una tendència que es manté en els darrers anys. Els que tenen més èxit són els de l'àmbit sanitari, social, esportiu i tecnològic.
Només un 5% dels estudiants que ha cursat una FP no troba feina al país. Incorporar-se al món laboral és el camí que solen prendre els graduats d'aquests estudis, tot i que un 25% del total opta per fer estudis superiors. "Ja sigui de la branca sanitària per fer una infermeria, de TIC per fer informàtica o d'esports per fer un CAFE", detalla el director de Formació Professional, Formació d'Adults i Innovació Tecnològica, Xavi Campuzano.
Un de cada tres estudiants fa formació professional. S'ofereixen 220 places en 11 branques a Aixovall i dues a la Massana. D'aquestes, vuit són de nova creació o formulació i s'espera que els propers anys se n'incorporin més. "Ara s'han creat, concretat i tornat més específiques les branques d'alguns sectors i se n'han creat de noves de les que hi havia més demanda", ha explicat Campuzano.
Tot i que no sempre la demanda del mercat laboral coincideix amb els interessos de l'alumnat. De fet, les branques amb més èxit solen ser aquelles de l'àmbit sanitari, social, esportiu i tecnològic, mentre que les més demanades en el món laboral són unes altres, com l'administració.
Els propers cursos es renovaran les branques de secretariat de suport de gestió administrativa (2024-25) i AFEL (activitats físiques, esportives i de lleure) amb l'EFTEM (Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d'Andorra) (2025-26).
Informa: Judith Sáez
Imatges: Eric Escabias
Locució: Maria Vilariño
Comparteix: