Durant quatre dies, Andorra ha estat l'epicentre mundial del debat sobre desenvolupament sostenible amb la 33a Universitat d'Estiu, una edició que ha comptat amb la presència de personalitats de primera fila de l'àmbit mediambiental.
La Universitat d'Estiu d'Andorra ha dedicat la present edició a la reflexió sobre l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible acordada per l'ONU. La trobada ha estat profitosa per analitzar els grans reptes econòmics, socials i mediambientals, i aconseguir fer un món més sostenible.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha insistit que ha estat una Universitat d'Estiu "molt interessant", perquè s'ha parlat de desenvolupament sostenible des d'una perspectiva de diferents àmbits.
Conferenciants vinguts d'arreu del món han exposat i debatut sobre aspectes com la biodiversitat, el canvi climàtic, les polítiques d'educació global o el paper dels drets humans. Per l'escenari del Centre de Congressos hi han passat conferenciants de renom internacional com Philippe Douste-Blazy, secretari general adjunt per als finançaments innovadors de l'ONU; i Thorbjorn Jagland, secretari general del Consell d'Europa.
El ministre d'Educació i Cultura, Eric Jover, s'ha mostrat molt content des de l'organització. "El nivell de les conferències ha estat elevadíssim i el debat que s'ha generat amb el públic molt interessant", ha afegit Jover.
Un any més, la Universitat d'Estiu ha estat un èxit i deixa sobre la taula 17 objectius per complir en una data molt clara, el 2030.
Informa: Hèctor Romance Imatges: Josep Maria Garcia
Comparteix: