L'Accademia Hermans i la soprano Marta Mathéu porten el motet a Sant Iscle i Santa Victòria en el marc del Festival d'orgue

www.andorradifusio.ad

El Festival internacional d'orgue dona l'oportunitat de gaudir d'un estil únic. Es tracta del motet, característic de la litúrgia en què els instruments acompanyen la veu com una gran sonoritat. Una representació que portaran a terme una violoncel·lista, l'organista de l'Accademia Hermans i la soprano Marta Mathéu. Serà a l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana. 

El motet apareix per primera vegada a l’Escola de Notre-Dame, una composició vocal a vàries veus que s'utilitzava en la litúrgia i que amb el temps s'acompanyaria d'altres instruments com l'orgue i el violoncel. La combinació amb la veu és una de les particularitats d'aquest tipus de música, exposa l'organista Fabio Ciofin. La soprano Marta Mathéu explica que el que fan "és donar molts colors a les diferents intencions que hi ha al text del motet".

Una altra de les particularitats de les composicions per a orgue concertat és que l'organista utilitza poc els peus com en la peça 'Deliciae terrenae' de Giovanni Battista Brevi.

Aquesta nit Mathéu estarà acompanyada de dos músics de l'Accademia Hermans de Perugia, l'organista Fabio Ciofin i la violoncel·lista Alessandra Montani.

En el repertori hi haurà alguns  motets per traslladar el públic a la Itàlia d'un altre temps, "en un context cultural en què l'orgue té una importància molt gran", explica Ciofin posant en relleu que "l'orgue italià és una mica diferent perquè és més petit, només té un teclat i els registres són diferents".

El concert d'aquest dimecres a la nit serà a dos quarts de deu a l'església de Sant Iscle i Santa Victòria a la Massana. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andrej Cristancho

Comparteix:

Els bombers mantindran alt el perill d'incendi durant tota la setmana El parc eòlic del Maià podria cobrir el 8% de la demanda d'energia i esdevindria la tercera infraestructura de FEDA en capacitat de producció