Després de constatar que l'informe encarregat pel Govern descarta que l'avortament sigui inconstitucional, Acció Feminista demana al govern que el legalitzi. Insta els polítics a seure i buscar solucions conjuntes.
Acció Feminista es refereix a casos com la renúncia al tron del rei de Bèlgica durant un dia per aprovar la legalització de l'avortament. Una solució destacada pel Papa Joan Pau II i que podria inspirar Andorra.
És un dels aspectes que recull l'informe sobre la interrupció voluntària de l'embaràs encarregat pel Govern. Cita les lleis que han estat aprovades només amb la signatura del Copríncep francès i apunten que caldrà trobar remeis jurídics com s'ha fet en altres ocasions.
Per tot plegat, l'entitat creu que el Copríncep episcopal pot evitar signar la llei per no vulnerar les seves creences i alhora que Andorra pugui ratificar els convenis internacionals que ara mateix diuen que s'incompleixen. És per això que la membre de l'entitat, Mireia Suero, defensa que "ara més que mai és el moment d'impulsar aquest pas endavant i alinear-nos amb les democràcies europees perquè Andorra és una trista excepció a Europa en aquesta matèria".
A més això porta l'associació a demanar als polítics que debatin sobre la qüestió i els encoratja a millorar aspectes: que s'informi sobre les opcions d'interrupció de l'embaràs, que les dones puguin accedir a l'avortament farmacològic com ja es fa a l'hospital de la Seu d'Urgell.
També demanen que no es parli de mare per referir-se a una embarassada i que es consideri que l'embaràs és exclusiu d'una dona i no que pot afectar tothom. Volen que les forces polítiques treballin per pal·liar la vulneració dels drets de la meitat de la població, dones. Des d'Acció Feminista es posen a disposició dels polítics per junts tenir el millor debat.
Informa: Pere Moliné - Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí- Arxiu RTVA
Comparteix: