El Llibre Blanc de la Igualtat recomana la creació de lleis que regulin la situació de col·lectius en situació vulnerable, com ara la d'Igualtat o la d'Infància. També proposa accions per conciliar la vida laboral amb la professional o per acabar amb la bretxa salarial que existeix entre homes i dones.
Després d´un any de treball, s'han fet públiques les conclusions del Llibre Blanc de la Igualtat. Un document que ha de servir com a fotografia de la situació de diversos col·lectius vulnerables: els infants, les dones, la gent gran, les persones amb discapacitat, els nouvingut i les persones LGTBIQ. Algunes de les directrius que s'hi marquen, com la creació d'algunes lleis, ja s'estan començant a treballar. El ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, apunta com a prioritats la llei d'igualtat i no discriminació, la de protecció a la infància i l'adolescència, i la creació de l'observatori de la igualtat, que permetrà recopilar i analitzar les dades relatives a les situacions de discriminació.
El text posa de relleu que encara s'ha de seguir treballant a l'hora de promoure la igualtat i les clàusules socials als concursos públics. També s'hi remarca que hi ha una forta diferència entre els sous dels homes i de les dones i que s'ha de trencar aquesta escletxa salarial. Espot afirma que "ens hem de marcar objectius ambiciosos i al mateix temps realistes".
El ministre d´Afers Socials ha destacat la importància d´haver elaborat el llibre en col·laboració amb diverses entitats del país i ha assegurat que ja s´està treballant a aplicar les conclusions. L'assessora externa per al Llibre Blanc, Mònica Geronés, també va destacar que l'àrea d'Igualtat funciona molt correctament quant a detecció de persones vulnerables i proposa que si es pot, se n'ampliï l'àmbit d'actuació.
Informa: Judit Pedrós
Locució: Jordi Lorente
Comparteix: