Acompanyar les famílies dels pacients amb Alzheimer

www.andorradifusio.ad

Acompanyar psicològicament i socialment les famílies de pacients amb Alzheimer és cabdal segons l'associació que representa el col·lectiu, que reitera la necessitat de tenir dades sobre l'afectació de la malaltia al país. Ho han explicat al programa 'Avui serà un bon dia', que ha iniciat una campanya solidària perquè l'entitat pugui adquirir més geolocalitzadors

Els primers símptomes de l'Alzheimer solen arribar 20 anys després de tenir la malaltia, però hi ha familiars que prefereixen no esbrinar-ho. 

"Una altra cosa és que ja hi hagués un tractament, llavors ho has de saber el més ràpid possible per actuar. Però ara mateix no es pot fer res. Per aquest motiu, he decidit no fer-me cap prova, viure la vida al màxim amb els meus nens i la meva família i ja es veurà".

Montserrat Valls, presidenta de l'Associació per la Malaltia de l'Alzheimer

Recalca la importància de cuidar l'entorn proper a la malaltia. En aquest sentit, indica que l'associació vol conscienciar les famílies enfront la no acceptació de la malaltia i prevenir que no es pot fer tot totsol.

I per això, cal sumar esforços. Per acompanyar als familiars, ofereixen assistència psicològica, grups de suport i recentment han fet una formació als cossos especials per afinar els protocols de recerca de persones desaparegudes. Els geolocalitzadors hi juguen un paper clau i per aconseguir-ne més, està en marxa un recepte solidari amb el programa de la casa 'Avui serà un bon dia'. 

Valls també posa el focus en eliminar tabús i fer partícips els infants quan la patologia toca de prop. Un d'ells ens deixa un missatge.

"Mai pots anar a dormir enfadat, perquè mai saps si et despertaràs o no. Per això sempre has de viure al màxim".

Ezio del Giudice, familiar d'una pacient que va patir Alzheimer 

Informa: Laura Cugat

Comparteix:

 Ja és aquí la màgia de la nit de la candela a Ordino 1.350 euros de multa per conduir per Claror