Acord entre la Cambra de Comerç i l'ACA per reforçar la formació de pilot de drons

www.andorradifusio.ad

La Cambra de Comerç ofereix des de l'any passat el curs de pilot de drons. Fins ara hi han pres part una trentena de persones de 12 sectors professionals. Ara reforcen aquesta formació a través d'una col·laboració amb l'Automòbil Club. 

Prop de 30 persones van cursar el 2022 la formació que ofereix la Cambra de Comerç per obtenir la llicència de pilot de drons. La majoria són dels sectors de la seguretat, la construcció, l'agricultura, la mobilitat i l'audiovisual. Per consolidar el programa, l'organisme ha arribat a un acord de col·laboració amb l'Automòbil Club, que assenyala la importància de regular aquest aparells, especialment en la seguretat per evitar accidents.

Així ho ha constatat el president de l'ACA, Enric Tarrado, que creu que aquesta pràctica no farà més que créixer. "I s'aplicarà no només al sector públic, sinó també al sector privat, que pot arribar a fer-lo servir molt. Per les obres, per futur tipus de negoci, que poden ser desplaçaments més o menys importants". Amb tot, ha considerat que el seu creixement és imparable. "És una cosa molt oberta, una nova font de moviment, de seguretat, de mobilitat... i que anirà amb els temps moderns."

Per la seva banda, la responsable de Formació, Comerç i Turisme de la Cambra de Comerç, Stella Canturri, ha assegurat que els aparells "et permeten ser molt més eficient, molt més segur, molt més productiu i, al final, estalviar en processos, cosa que fins fa 5 anys això era inimaginable."

Una tecnologia, la dels drons, que està entrant a poc a poc, però que ha arribat per quedar-se. I formacions com la de la Cambra i l'ACA permeten als usuaris estar actualitzats amb les regulacions per poder complir-les.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Nil Forcada-Arxiu RTVA

Comparteix:

El FC Andorra treballa en la Borda Mateu com a futur estadi La Cambra de Comerç creu que la decisió del tercer vol a Madrid es prendrà després de les eleccions