L'acord amb la UE no afectarà la política migratòria 

www.andorradifusio.ad

L'acord d'associació permetrà mantenir les mesures de control de la immigració segons el director de la policia Bruno Lasne. Tot i que el nombre de delictes es manté estable, ha reclamat més efectius, almenys 40, per afrontar les noves tècniques que utilitzen els delinqüents i el fet que cada any ens visiten 9 milions de turistes.

L'apropament al mercat únic comunitari no té per què comportar un augment dels delictes, segons la direcció de la policia. En declaracions a la Nacional, Bruno Lasne ha destacat que l'acord d'associació permetrà mantenir els mecanismes legals que s'apliquen actualment per garantir la seguretat.

"L'acord d'associació ens permetrà actuar com ho estem fent ara, pel que fa a les expulsions administratives, foragitament i les denegacions d'entrada. Això ens permetrà garantir la seguretat del país."

Bruno Lasne, director de la policia

També ha desmentit que en els darrers anys hagin pujat els delictes. Les estadístiques pugen perquè la policia progressivament s'ha especialitzat i es detecten més il·legalitats. En tot cas, Lasne incideix en la necessitat de disposar de més efectius, com a mínim uns 40 agents. "A Andorra hi ha uns 85.000 habitants, el que situa la ràtio actual en un policia per cada 336 habitants, però no hem d'oblidar que tenim també uns 9 milions de turistes cada any, el que significa uns 36.000 turistes per policia."

El director del cos d'ordre ha assegurat que els sous actuals han quedat desfasats, ja que s'estableixen a partir de 1.400 euros i que caldria una revisió de la graella salarial per fer interessant la carrera professional.

Pots recuperar tota l'entrevista, aquí:

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

La fiscalia de Madrid, en contra de la imputació de Mariano Rajoy a Andorra  L'absolució de Mendoza és ferma