L'acord amb la UE requerirà 20 nous juristes per adaptar el cabal comunitari

www.andorradifusio.ad

L'acord d'associació necessitarà nous especialistes en l'administració central, sobretot juristes amb perfils molt tècnics. Una part es cobriran amb mobilitat interna, amb la prèvia formació escaient. L'any passat el 30% de les vacants es van cobrir amb aquesta fórmula.

D'entrada, es calcula que caldrà cobrir nous llocs i d'aquests una vintena amb un perfil molt tècnic. Seran juristes molt especialitzats, la funció dels quals es desprendrà de l'adaptació de tot el cabal comunitari. La majoria d'aquests nous perfils caldrà trobar-los fora de l'administració, però en alguns casos es farà a través de la mobilitat interna.

Així ho anuncia el secretari d'estat de Funció Pública, Marc Cornella. "Hi haurà alguns d'aquests perfils que els haurem d'incorporar de fora de l'administració i hi haurà altres perfils que confiem que amb aquestes accions formatives es puguin anar readaptant i reorientant i puguin fer la feina el millor possible".

De fet, l'administració utilitza la mobilitat interna per cobrir llocs de nova creació o que han quedat buits per diferents motius. Per exemple, l'any passat el 30% de les cobertures de vacants es van fer amb aquesta fórmula. Actualment, funció pública treballa per determinar les necessitats de cada ministeri de cara al pressupost del 2025. "No només de personal sinó també per exemple amb accions formatives. Aquí és quan entendrem realment quines necessitats hi ha", esmenta Cornella.

Quant a la necessitat d'especialitzar alguns llocs de treball, progressivament es determinarà amb més exactitud cada cas concret.

Informa: Joan A. Sarmiento

Locució: David Domingo

Comparteix:

L'extrema dreta guanya força en unes eleccions europees dominades pels populars Segona edició del festival d'astronomia Andorra Comapedrosa el 28 i 29 de juny