Discurs més reivindicatiu el d'enguany de la degana del Col·legi d'Advocats, Sònia Baixench. Ha reiterat de nou la manca de transparència pel que fa a l'acord d'associació, sobretot perquè no s'hagi permès als professionals liberals participar en les reunions, així com el retard en la llei de l'advocacia, que no volen validar si no té en compte les seves competències exclusives. Critiquen que amb certes professions, com la dels gestors i economistes, hi ha situacions que els suposen intrusisme laboral.
Pel que fa a les tarifes dels advocats designats d'ofici, ha tornat a demanar que s'actualitzin perquè amb les macrocauses judicials els pot suposar un perjudici. A més, Baixench ha criticat que el nou edifici de la seu judicial ha suposat també un allunyament entre batlles i advocats. Tot en el marc de la festivitat del patró de la professió, la de sant Raimon de Penyafort, que ha servit també per al jurament dels nous advocats i per reconèixer els que porten més de 25 anys d'ofici.
Baixench esmentava així quines són les barreres que fan que no avanci la llei de l'advocacia. "Nosaltres considerem que els advocats són els que han de poder exercir en exclusiva les funcions d'assessoria i això és el que està ara bloquejat en la llei de l'advocacia. Hi ha gestories, economistes... la barrera entre el que fan els uns i els altres a vegades no està gaire ben definida."
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, esmenta que la llei de l'advocacia "està damunt de la taula" i assegura que és el mateix cap de Govern el que "ho està tractant i el que ha mantingut reunions amb el col·legi". Així, espera que "pròximament es pugui arribar a algun acord."
Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Nil Forcada
Comparteix: