Com afecta la tornada a la normalitat els joves amb autisme?

www.andorradifusio.ad

El desconfinament i la tornada a la normalitat afecta escoles i també altres serveis com ara el destinat a joves amb autisme. És el cas del programa joves en inclusió que tornarà a uns espais que hauran canviat seguint les recomanacions sanitàries. Uns canvis que els professionals hauran de treballar amb aquests joves amb altes necessitats de suport per evitar que els generi situacions d'estrès difícils de gestionar.

La situació de confinament per a les persones amb trastorn de l'espectre autista s'ha viscut de manera positiva. Així ho indica la presidenta d'AUTEA després d'haver fet una enquesta entre els seus associats. A banda d'algun cas puntual les famílies ho han viscut de manera positiva.

Cal dir que han comptat amb el suport tant del ministeri d'Afers Socials com del col·legi de psicòlegs per ajudar-los. També ha estat el cas dels usuaris del programa joves en inclusió que aquesta setmana tornaran a les aules.

El servei compta amb 5 usuaris amb altes necessitats de suport i amb els quals s'haurà de treballar de manera important els canvis d'hàbits també en el funcionament dels espais que s'han modificat per seguir amb les recomanacions de Govern, explica la presidenta d'AUTEA, Inés Martí.

La crisi sanitària ha afectat també els projectes que tenia previst l'associació per a la celebració del dia mundial per a la conscienciació de l'autisme el 2 d'abril.

Tenien previst fer una acció conjunta amb comuns amb la instal·lació de criptogrames tant per a persones amb TEA com per a altres discapacitats per fer-los més senzill entendre que s'han de mirar abans de creuar la carretera. Una acció que volen reprendre un cop normalitzada la situació.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Sergi Linares-Arxiu

Comparteix:

El Thyssen recupera l'activitat que permet pintar a l'aire lliure el primer dissabte de cada mes El procés per desallotjar el Punt de Trobada es podria reactivar la setmana vinent