L'AGIA creu que caldria flexibilitzar la normativa per poder construir habitatges que comencen a ser tendència en moltes grans ciutats i podria ser un nou model a Andorra, com el "coliving", per viure en la privacitat i compartir espais, una sortida per a emprenedors, estudiants i temporers.
El 2007 es parla del "coworking" per primera vegada com a tendència. A Andorra el primer el trobem a Escaldes-Engordany l'any 2014 i en els últims anys n'han proliferat d'altres. La seva funció és afavorir l’ambient de treball.
Ara, aquesta tendència s’estén a l’àmbit de l'habitatge per fer més intensa l’experiència laboral a través de la convivència. És el model "coliving", ara per ara molt estès en grans ciutats dels Estats Units, Alemanya, el Regne Unit i Tòquio. No ho és tant, per exemple, a Espanya.
Segons ha explicat el president de l'AGIA, Jordi Galobardas, la iniciativa consisteix a "tenir dret a una habitació i uns serveis comuns amb els altres".
A Andorra és un dels models d'habitatge encara pendent d'implantació, i és que la seva construcció no té cabuda en la norma.
Per això des de l'AGIA es reclama més flexibilitat per obrir nous nínxols de mercat enfocats a emprenedors, estudiants i fins i tot temporers.
Un cas recent és el de Catalunya que fa poc ha aprovat un decret que regula aquests habitatges petits amb espais comuns on s'estipula un espai mínim habitable de 24 metres quadrats i la suma del que és habitable i el compartit no pot ser inferior a 36.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro
Comparteix: