El Govern ha presentat aquest dilluns al migdia el reglament de producció ecològica. Una eina que permetrà als productors tenir un segell de qualitat per valorar els mètodes de producció ecològics amb els quals elaboren els productes.
El reglament de producció ecològica és una eina més en la tasca de diversificació del sector primari per seguir donant impuls al producte de proximitat.
Aquest certificat permetrà als productors disposar d'un segell ecològic que ajudi a impulsar les vendes. El Govern aprovarà en el pressupost del 2021 un paquet d'ajudes directes i indirectes per accedir a aquest certificat ecològic, ha dit la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.
Un cop rebut el certificat l'ajut serà d'uns 3.000 euros anuals per hectàrea. L'objectiu, ha indicat el director d'Agricultura, Josep Casals, és regularitzar i posar un valor una tasca que ja estaven desenvolupant alguns productors.
L'adquisició d'aquest segell també permetrà als productors andorrans l'accés a l'Eurofulla europea.
Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares
Comparteix: