Dues persones passen els mateixos anys en coma i desperten al mateix temps, una a Rotterdam i l´altra a Andorra. Per casualitat descobriran que les seves vides estan més connectades del que es pensen. És la trama de la novel.la de ficció d´Agustí Franch, "La capsa de música", que s'ha presentat a Casa Bauró.
8 d´abril del 2048. La Teresa, a Rotterdam, i l´Enric, a Pal, desperten d´un coma. 19 anys enrere cadascú havia tingut un accident, però a escassos trenta metres de distància i amb una diferència de 20 minuts l´un de l´altre.
A "La capsa de música" Agustí Franch fa un exercici sobre la naturalesa del destí a partir d´un moment zero i moltes incògnites que resoldre. L'autor explica que "la casualitat que hagin passat el mateix temps en coma els porta (als personatges) a que hi ha d'haver alguna cosa al darrere, començaran a fer-se preguntes i a investigar i trobaran un lligam entre ells que ve de fa molts anys".
Amb aquest llibre Agustí Franch volia fer un petit homenatge a Andorra on viu des de fa cinc anys. A 1.300 quilòmetres hi trobem una ciutat vital per a la trama, Rotterdam. "Per la història volia un port important que no fos el de Barcelona", diu Franch afegint que "durant el coma dels protagonistes, les famílies es mouen, canvien de lloc i s'enduen els pacients".
Novel·la de ciència-ficció d´estil directe que ens trasllada a un plànol cinematogràfic, on l´autor se sent molt còmode. Franch busca que "en cada capítol passin coses perquè tinguis ganes de saber què ve".
Després de "Wicca", Agustí Franch torna a editar amb la petita editorial Mesclant, amb només 300 exemplars a la venda.
El llibre ha estat presentat aquest dijous a la tarda a la Biblioteca Nacional, a Casa Bauró.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Cristina Jubete
Comparteix: