Així es fa un tortell de Reis

www.andorradifusio.ad

El tortell de Reis són les postres tradicionals que clouen les festes nadalenques. Per celebrar el dia 6, alguns hauran de pagar-lo i altres, els més afortunats, seran coronats. Tot i la varietat, el de fruita i el de nata són els més venuts.

El tortell de Reis presidirà la sobretaula de moltes llars durant el dia de Reis. En l'obrador de la Pastisseria El Tortell es treballa des d'aquest dijous en l'elaboració d'aquestes postres. El procés té una durada aproximada de dues hores i mitja. Primer es fa la massa i es deixa reposar mitja hora abans de col·locar la fruita confitada i altres condiments. Es fermenta durant una hora i es posa al forn per a la cocció. Després es col·loca el farcit. El que es té molt clar és el secret, "una bona matèria prima", amor, temps, paciència, explica el propietari de la pastisseria, Jose Manuel Da Silva.

Els preus dels tortells oscil·len entre 12 i 25 euros. Durant aquests dies l'obrador n'ha elaborat prop de 600 i tot i la varietat, els tradicionals de nata i fruita acostumen a tenir molta més acceptació.

A banda del 'bolo do rei', típicament portuguès, aquest obrador ha elaborat una cinquantena de 'galletes du roi'. Tot i que s'han despatxat alguns tortells sense sucre, de moment descarten fer-ne sense gluten perquè no hi ha prou demanda.

Informa: Ivan Álvarez
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

Mor mossèn Blai Fortuny als 90 anys La campanya de Nadal suma ja 75 detencions, més del doble que l'any passat