L'alcohol, una droga social acceptada que s'endú milers de vides

www.andorradifusio.ad

Segons un estudi de l'Organització Mundial de la Salut el consum d'alcohol provoca, directament o indirectament, a Europa unes 800.000 morts anuals. El mateix informe recalca que a Portugal en prenen diàriament una mica més del 20%, a Espanya un 13,55 i a França un 10,4%. No hi ha hagut canvis en el consum en els darrers 10 anys. A Andorra no hi ha estadístiques precises.

Avui és el dia mundial sense alcohol i a l'Avui serà un bon dia d'aquesta casa hem parlat amb tres exaddictes. Constaten que segueix sent una droga molt acceptada socialment i la raó és que ajuda a tapar buits en la nostra vida.

La presidenta en funcions de Projecte Vida, Eva Tenorio, explica la perillositat que té, precisament, per aquesta acceptació. "L'única droga que si no la prens et miren malament és l'alcohol. Si surts et diuen per què no beus. A mi no, evidentment, perquè tothom coneix el meu cas i no em dirà, beu".

Una altra voluntària de Projecte Vida i periodista, Laia Bautista, assegura que utilitzava l'alcohol per "inhibir-me dels problemes que arrossegava, tant personals com familiars i intentar treure la Laia més divertida que pensava que mitjançant l'alcohol podia treure". En aquest sentit, el vicepresident en funcions de la mateixa organització, Josep Castellón, explica que ho utilitzava "per tapar coses". Sobretot, esmenta, amb l'esclat de la pandèmia la situació es va agreujar. "Per molt que fos una persona que estava amb un somriure a la porta de la discoteca he tingut molts complexos amb l'excés de pes. O ser acceptat per les noies, els companys, el que sigui".

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Agredeix la parella i a la filla menor La victòria de Trump afecta el Fons de Reserva de Jubilació