El Col·legi d'Infermeria confirma que hi ha una alta acceptació entre el col·lectiu a rebre la vacuna. La presidenta de l'entitat recorda que aquesta és l'única eina eficaç per arribar a assolir la immunitat col·lectiva i reduir la pressió sanitària que continua afectant durament els professionals. Isabel Vallejo indica que, a més de protegir el sanitari, també es contribueix a salvaguardar la salut de la resta.
Alguns parlen de tercera onada, d'altres, de repunt de la segona. El que sí que es té clar és que els professionals de la salut tornen a treballar sota un nivell de tensió elevada, tot plegat, acumulant la càrrega laboral i mental que porten arrossegant des de fa mesos. Les esperances estan dipositades en el procés de vacunació.
La presidenta del Col·legi d'Infermeria, Isabel Vallejo, espera que el vaccí ajudi a disminuir la pressió sanitària i apel·la a la solidaritat i responsabilitat del col·lectiu. Demana "una mica de consciència i amb l'ajuda d'aquesta vacuna fer baixar la pressió sanitària, perquè no es tracta només dels ingressos hospitalaris sinó que hi ha malalts fora que també requereixen cures i atenció".
Vallejo considera que el fet de rebre la vacuna no només protegeix el mateix sanitari, sinó que també contribueix a salvaguardar la salut de la resta, sobretot si es tracta de pacients fràgils, molt dependents o immunodeprimits.
Des del col·legi s'afirma que hi ha una bona acceptació entre el col·lectiu, sobretot, per part dels que treballen en primera línia atenent pacients a Urgències i la unitat de cures intensives o fent-se càrrec de persones que pertanyen a col·lectius vulnerables.
Fa setmanes que Salut ofereix sessions informatives amb l'objectiu d'eixamplar el grup de sanitaris que s'adhereixin al procés de vacunació.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares-Arxiu RTVA
Comparteix: