2.500 inspeccions i un expedient sancionador durant el primer any de la llei antitabac

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui fa un any de l'entrada en vigor de la llei contra el tabaquisme passiu ambiental, més coneguda com la llei antitabac. Les autoritats sanitàries han fet un balanç positiu de l'adaptació de la societat. Durant aquest temps s'han fet 2.500 inspeccions i només s'ha obert un expedient sancionador. Només nou establiments o empreses han decidit fer sales per a fumadors.

La Llei contra el tabaquisme passiu ambiental ha estat ben acollida per la societat i s'ha acatat sense incidències. Aquest primer any de funcionament s'han fet 2.500 inspeccions per part de diferents departaments governamentals, la majoria amb intenció pedagògica i informativa, segons ha informat la cap d'àrea de vigilància, prevenció i promoció de la salut, Rosa Vidal.

Les inspeccions han permès solucionar principalment problemes de senyalització d'espais i d'annexos coberts, una opció habitual. Pel que fa a sales de fumadors, només se n'han fet nou, tres a restaurants o hotels, dos a sales de bingo i quatre a oficines o llocs de treball. De moment, no és previst fer canvis en la normativa. Si es fessin es referirien a la utilització de les cigarretes electròniques. El director de Salut, Josep Casals, ha explicat que "la comissió europea està estudiant un marc regulador comú a Europa" i que aquest tipus de regulacions estan basades en evidències científiques.

Casals ha dit que serà llavors quan es platejaran quina reacció ha de tenir el Govern i quines són les propostes respecte la cigarreta electrònica. Casals ha assenyalat que es vigilarà l'etiquetatge i la venda a menors d'aquests productes.

Aquest any s'han presentat set denúncies per incompliment de la Llei antitabac que s'han concretat en un únic expedient sancionador.

Informa: Ana Alamán    Imatge: Meri Bellosta

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.