30 explotacions i 200 animals a la Fira del Bestiar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Fira del Bestiar ha comptat amb la presència d'unes 30 explotacions amb uns 200 animals, fet que representa la xifra més alta dels darrers anys.

La Fira concurs de bestiar s'ha consolidat en els darrers anys i una mostra és que ha crescut el nombre d'animals que s'hi exposen. I fins i tot la seva qualitat, com assegura Jean Pierre Gajan, un dels membres del jurat: "S’han fet molts progressos! És un plaer veure un grup d’animals molt homogeni  i en particular pel que fa als animals més joves. Quan parlo amb els veterinaris em comenten que hi ha molts menys problemes i pel que fa als distribuïdors d'Andorcarn  també semblen estar contents. A nivell global la qualitat ha augmentat molt." 

Però no hem d'oblidar que el sector ramader ha perdut força i ja no suposa, ni de bon tros, el que havia representat fa unes dècades. En aquest sentit, el president de l'Associació de Pagesos i Ramaders, Xavier Coma ha assegurat que "els sectors són vius, els sectors evolucionen i pel que fa al sector agrícola d’Andorra, avui està en un punt que si es continua amb les mateixes polítiques, ingressos i cultius, pot tenir un futur regular." 

De moment, el relleu generacional sembla força garantit. Un exemple és el jove Òscar Coma, que veu la Fira com una bona oportunitat per donar a conèixer aquest món a les noves generacions i perquè els ramaders i pagesos parlin entre ells: "És bo  en primer lloc per a demostrar que el sector està viu i en segon lloc  encara que sembli estrany tot i ser un país molt petit els països ens veiem molt poc. Avui es una ocasió per a veure’ns i parlar." 

I és que la fira suposa un gran atractiu pels més menuts que acostumen a ser fidels visitants d'aquest certamen.

 

Informa: Pere Moliné   Imatge: Jordi Seabra   Locució: Joel Romero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.