800 plats per a la primera escudellada de l'any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Arrenca la temporada d'escudelles. La primera és al Pas de la Casa, on des de ben entrada la matinada, els cuiners treballen per deixar preparades unes 800 racions de caldo. 

Des de les 4 del matí, cuiners i voluntaris han preparat 450 litres de caldo per servir totes les racions. A un preu popular de 2 euros per cada plat, és el primer any que el comú d'Encamp proveeix d’envasos biodegradables fets amb material reciclat. El plat d'enguany està dedicat a l’edifici de Radio Andorra.

"La gent et ve a demanar què és. Els turistes et venen a les quatre del matí i et demanen què estàs fent. Explica-li a un anglès què és una escudella, té la seva gràcia i és molt divertit.

Àlex Arnó, comú d’Encamp

"Tenim la sort que aquest any no fa tan fred com altres anys. Esperem que surti el millor possible, que en gaudeixi tot el poble i tothom que vingui a tastar-la".

Rosa Rogel, voluntària

El xef Carles Flinch del restaurant Can Manel ha passat pel programa "La companyia", d'aquesta casa. Home de cuina i defensor de la tradició ha explicat com refer aquest plat, amb una tècnica que va presentar a Madrid, a l'esdeveniment de gastronomia Madrid Fusión.

"Jo el que vaig fer va ser agafar totes les verdures de l'escudella, les vaig posar amb una terrina. Llavors vaig fer una terrina d'escudella freda, amb la verdura, amb la carn. Llavors tallaves aquella terrina, i l'acompanyaves i amb una mica d'escaroleta. Una escudella en terrina, com entrant fred."

Carles Flinch, cuiner

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Fernando Montero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.