Albà surt en llibertat però serà processat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Jordi Albà, expresident del consell d´administració de la Societat de Drets d´Autor i Drets Veïns, ha quedat en llibertat aquesta tarda. Surt de les instal·lacions policials però amb un aute de processament acusat de presumpta malversació de fons públics i apropiació indeguda, per un valor d´uns 4.000 euros. Albà va ser detingut ahir a instància de la fiscalia i se l´acusa d´haver utilitzat a benefici propi la targeta de crèdit de l´entitat en dos viatges als Estats Units i a Madrid. Uns diners, però, que ja va retornar poc després.

Jordi Albà ha sortit aquesta tarda en llibertat després de passar la nit i el matí detingut a les dependències de la policia. Segons han confirmat fonts properes Albà, surt però amb un aute de processament i se l´acusa d´haver fet un ús il·lícit de la targeta de crèdit de la Societat de Drets d´Autor i Drets Veïns quan n´era president del consell d´administració. A partir d´ara, s´obre un procés judicial.

Davant d´un possible risc de fuga, la policia el va detenir ahir a la tarda per ordre de la fiscalia en constatar que estava tramitant la marxa del país. Se l´acusa de presumpta malversació de fons públics i apropiació indeguda. La defensa d´Albà va presentar ahir mateix un procediment d'habeas corpus en considerar que la detenció havia estat il·legal. Procediment, però, que va ser refusat.

Els fets van succeir quan membres de la societat de drets d´autor van detectar una sèrie de càrrecs irregulars a la targeta de crèdit de l´entitat. Es tractava d´uns 4.000 euros. Va ser als Estats Units, durant un viatge particular, i a Madrid, durant una visita per qüestions relacionades amb l´SDADV. En constatar aquesta irregularitat, Albà va ser advertit pel consell d´administració de l´ens, que el va obligar a dimitir del càrrec de president i a retornar els diners. Un retorn que es va fer efectiu fa uns mesos.

El 30 de juliol, la SDADV va decidir posar en coneixement de la fiscalia els fets. La decisió la pren la nova junta de la societat motivada per l´executiu en considerar que els fets constituïen un delicte. Aquesta mateixa tarda, la SDADV ha enviat un comunicat confirmant els fets i ha volgut manifestar l´interès en mantenir en tot moment la més absoluta transparència.

Informa: A.Pifarré/X.Mujal/A.Alamán/ P.Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.