Andorra, territori ciclista 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada vegada són més els que fan servir la bicicleta com a mitjà de transport. De fet, Cicland ha doblat els usuaris des que es va posar el servei gratuït el 2022, passant de 100 a 200 al dia, majoritàriament joves. L'executiu desitja continuar promovent l'ús de la mobilitat sostenible. 

En els darrers dos anys s'ha incrementat el nombre d'usuaris i trajectes de Cicland. S'ha passat de 100 usuaris al dia a 200, amb un 50% més de trajectes diaris, xifra que equival a 3.000 viatges mensuals.

"El punt d'inflexió segurament és la subvenció per part de Govern, també el canvi de bicicletes i també la concentració en valls centrals, però després el boca-orella està potenciant que, sobretot els joves, estiguem fent aquest canvi cultural i aquest increment de trajectes i d'ús".

Javier González, gerent de Cicland - Gavsa

Precisament, la major part dels usuaris, el 25%, són joves de 16 a 20 anys. De cara a finals d'any s'ampliaran les parades virtuals. Per tal de potenciar l'ús de la bicicleta, el Govern reitera la seva implicació amb el carril bici.

"Fer un carril bici des de Sant Julià fins a la vall central. Amb el comú de Sant Julià ja tenim un conveni signat. Estem fent amb converses actives. Una vegada tinguem aquest transport segregat, també estudiarem, aquest final d'any, per definir exactament el trajecte".

David Forné, secretari d'estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat

I amb el comú d'Andorra la Vella es treballa per signar el conveni i així prolongar aquest tram de carril bici

Primer GP d'andròmines

Justament, el comú d'Andorra la Vella amb el BiciLab, han presentat la primera edició del Gran Premi d'andròmines, per la festa major. Una baixada amb obstacles de vehicles creats pels participants amb materials reutilitzats "per promoure la sostenibilitat", com destaca el cap d'àrea del BiciLab Andorra, Eduard Tarrés.

El cònsol major Sergi González s'ha mostrat convençut que la iniciativa "tindrà un llarg recorregut" i serà molt ben acceptada pels veïns de la parròquia. ???????

Informa: Héctor Aza

Informa: Karen Gacusana - Caterina Vidal - Héctor Aza

Imatges: Sergi Linares - David Moreno

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.