Buscant a França el prestador d'última instància 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una delegació andorrana al més alt nivell és a París per negociar, entre d'altres, que el Banc Central de França pugui exercir el paper de prestador d'última instància. És, potser, la principal motivació de la trobada que totes dues parts mantenen aquest dilluns.

El cap de Govern, Xavier Espot, i el síndic general, Carles Ensenyat, es reuneixen aquest dilluns al Palau de l'Elisi amb el copríncep francès Emmanuel Macron. És la primera trobada des que es va iniciar la legislatura i no serà només protocol·lària, sinó que tindrà un marcat caràcter polític. I és que Andorra es troba en la fase final de les negociacions per a l'acord d'associació amb Brussel·les.

Un dels aspectes que s'ha de tractar és el del prestador d'última instància que necessita la banca andorrana. El cap de Govern ja ha avançat que no està dins del mandat de negociació amb la Comissió Europea aconseguir aquesta figura. Per tant, serà necessari recórrer a acords bilaterals, o bé amb Espanya o bé amb França. A França, justament, li demanaran que el Banc Central francès pugui exercir com a prestador d'última instància per a Andorra. 

Informa: Ariadna Guiu

Imatges: Nil Forcada

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.