Concòrdia amenaça amb accions judicials si no s'aplica la Llei del català al gener

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cerni Escalé, president del grup parlamentari de Concòrdia, ha amenaçat de portar als tribunals el Govern si a partir del gener no es compleix la Llei del català.

En la seva opinió, s'hauria d'haver començat ja a sancionar els establiments que infringeixen la normativa. Espot li ha retret aquesta actitud. Han tingut aquest intercanvi de paraules durant la sessió de control al Govern del Consell General. Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports, ha informat que en els darrers mesos han rebut 45 queixes sobre infraccions per l'ús de l'idioma oficial. Una dotzena s'han arxivat, 16 s'han resolt i 17 estan pendents. Per ara, només se'ls informa de possibles incompliments.

"A partir del proper mes de gener, si veiem que persisteix la no tramitació d'aquestes denúncies, tal com obliga la llei, estudiarem la possibilitat de judicialitzar aquests processos contra el Govern. Portar el Govern als tribunals perquè siguin els tribunals els qui decideixin si el Govern està actuant conforme a la llei."

Cerni Escalé, president grup parlamentari Concòrdia

"Crec que hauria de moderar una mica les seves paraules. Crec que dir que portarà vostè el Govern als tribunals no és aquesta nova forma de fer política que vostè inicialment propugnava, senyor Escalé."

Xavier Espot, cap de Govern

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.