Concòrdia qualifica de "ficció" el pacte d'estat per a l'acord d'associació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un pacte d'estat sense la majoria de forces parlamentàries és "una ficció". Així de clar s'ha expressat el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, al seu pas per l'"Avui serà un bon dia" de Gabi Fernàndez. Constata que ja són tres els partits polítics, Concòrdia, Liberals d'Andorra i Andorra Endavant, que s'han desmarcat. Per tant, conclou, "això no és un pacte d'estat". Als micròfons de Ràdio Nacional, de fet, Escalé ha aprofitat per demanar un cara a cara amb Xavier Espot per debatre públicament sobre les negociacions amb Brussel·les. 

També ha respost les paraules del cap de Govern, que aquest dimarts va dir que el posicionament de Concòrdia sobre l'acord amb la Unió Europea li semblava "com a mínim erràtic". El parlamentari de Concòrdia s'ha mostrat ofès perquè, diu, el de Concòrdia és un posicionament raonat i fruit de la convicció dels membres del partit. "Jo penso que això són manifestacions molt greus i francament insultants i no haurien de tenir lloc en la política andorrana", ha conclòs. A més, defensa que s'han llegit "cada paraula del que hi ha a l'acord d'associació" i que estan "en contra de com s'ha negociat fins ara". Sobretot creu que el Govern "ha d'explicar els riscos de l'acord" i que són imprescindibles estudis d'impacte sobre els avantatges i riscos de signar-lo o no. 

En referència a la llei del català, Cerni Escalé aposta per "ser més ambiciosos i aplicar-la" a tots els residents perquè el nivell de coneixement de la llengua nacional "hauria de ser més alt". 

Informa: Jordi Cama

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.