Un debat general de l'ONU amb un escenari cada cop més polaritzat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una assemblea general de les Nacions Unides que es tanca avui dissabte amb les darreres intervencions i que ha estat marcada pel posicionament dels països davant els conflictes bèl·lics, especialment l'escalada que hi ha al Pròxim Orient.

La intervenció del ministre d'Exteriors rus ha estat una de les darreres del debat general de les Nacions Unides. Sergei Lavrov ha acusat Occident de buscar que l'ONU se subordini als seus interessos, ha evitat com la paraula guerra i ha dit que l'operació militar a Ucraïna ha estat per protegir la població russòfona.

També que no s'asseuran a una taula de negociació mentre no es garanteixi aquesta protecció. Un missatge que deixa ben clar un escenari de polarització global amb la guerra d'Ucraïna i el conflicte al Pròxim Orient, amb Israel intentant destruir Hamàs i Hezbollah a Palestina i el Líban.

Aquests i altres conflictes bèl·lics han restat protagonisme en el debat a una de les prioritats de l'agenda de les Nacions Unides els darrers temps, la lluita contra el canvi climàtic i per a la sostenibilitat. Malgrat tot s'ha debatut el Pacte per al futur, al qual s'ha adherit Andorra, i que entre altres qüestions persegueix accelerar la feina per complir els objectius de desenvolupament sostenible.

L'assemblea de les Nacions Unides del 2024 ha estat també la darrera en la qual ha intervingut el president nord-americà Joe Biden abans d'unes eleccions als Estats Units que poden representar un punt d'inflexió per a l'equilibri de poders internacional.

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.