Espot reivindica la pau i el treball pel canvi climàtic davant l'ONU a Nova York
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els conflictes armats amb l'escalada de violència centren part de l'actualitat a l'Assemblea de les Nacions Unides. Espot recorda que Andorra ha estat històricament terra de pau i tolerància i convivència, alerta que s'estan perdent els valors que trenta-sis anys enrere es blindaven amb la firma de la Declaració de Drets Humans i demana caminar cap a una cultura de pau lluny de les armes.
"Hem d’unir-nos i saber trobar solucions als conflictes fora de la violència i dels recursos militars. Per aquest motiu, fem una crida a les parts per treballar amb horitzons de pau, per tenir respecte i per acatar, com deia, les normes del dret internacional humanitari, perquè res no justifica els atacs que està patint la població civil, perquè res no justifica els atacs contra hospitals i escoles, i perquè res no justifica que utilitzem la fam com una estratègia de guerra."
Xavier Espot, cap de Govern
I sobre la infància aprofita per recordar el compromís d'Andorra amb el canvi climàtic participant a un estudi sobre l'impacte del canvi climàtic en els infants i els conflictes armats.
De la mateixa manera ha posat en valor el treball amb els ODS per a una neutralitat climàtica el 2050 i que Andorra és un país de compromís.
"El 2015, Andorra va ser una de les parts pioneres del Conveni marc a comunicar la seva contribució a escala nacional (NDC) i a actualitzar-la el 2020 i el 2022 amb la finalitat d’incrementar els objectius a mitjà termini i assolir la neutralitat climàtica el 2050."
Xavier Espot, cap de Govern
A futur una de les grans eines a favor de la cultura de la pau és l'educació amb el repte que l'univers digital estigui en mans del coneixement per a un món just i inclusiu.
Informa: Redacció
Imatges: ONU