Els drons no podran volar en zones urbanes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´executiu ha aprovat un reglament d´aeronaus no tripulades, les conegudes popularment com a drons. Totes les empreses que facin servir drons de forma comercial hauran de presentar un estudi d'avaluació a Transports, que haurà de validar l'ús de l'aparell.

L´ús dels anomenats drons està creixent de forma exponencial i al Principat es calcula que n'hi ha pel cap baix dotzenes. Això sense tenir en compte les joguines. És per aquest motiu que s´ha establert un reglament que emana de la llei de navegació aèria del 2000 i que regula els ginys entre 1 i 25 quilos.

El text pren com a base les recomanacions emeses per l´Agència europea de la seguretat aèria. Estableix diferents zones de vol segons el risc per a la població. Les operacions comercials amb drons han de comptar amb un estudi d´avaluació. El tècnic del departament de Transports, Guillem Santacreu, ha explicat que les zones es limitaran a espais de vol lliure, limitat i prohibit. "Tota zona urbana és una zona de vol prohibit i tota zona fora de nuclis urbans serà de vol lliure", ha indicat.

També s'exigeix als propietaris dels aparells que els assegurin en funció de la seva categoria.

Informa: Pere Moliné Locució: Xavi Bonet

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.