Els estalviadors amb diners atrapats a BPA demanen transparència per evitar una fugida massiva de dipòsits

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els estalviadors que tenen atrapats els seus diners a BPA no abaixen els braços. Vuit mesos després que s'hagi fet pública la demolidora nota del FinCEN que va desembocar en la intervenció del banc, les persones que tenen els diners bloquejats reclamen transparència. En aquest sentit, els afectats veurien normal una fugida massiva de dipòsits quan es traspassin a Vall Banc.

Avui fa vuit mesos que el Tresor nord-americà explicava al món que BPA suposava un perill de primer ordre en matèria de blanqueig de capitals. Això provocava la intervenció de l'entitat i que els dipòsits es trobin bloquejats des d'aleshores. Ignorar quan recuperaran els estalvis contribuirà a garantir, amb total seguretat, una fugida massiva de dipòsits quan es traspassin a Vall Banc.

El portaveu dels clients afectats, Manuel Bustelos, reclama transparència "per poder restablir la confiança d'aquests 24.000 persones que han dipositat els diners d'una manera legal havent-lo estalviat durant molts anys amb un gran esforç" i que "tornin a confiar en les institucions, en les que han intervingut el banc i en les que l'adquiriran" perquè "aquesta falta de comunicació no crea cap confiança".

Els estalviadors són clars i contundents: no acceptaran cap solució que no sigui la de recuperar la integritat dels seus diners. "Hem donat els nostres estalvis al banc i ens els han de tornar en la seva totalitat, sinó s'estan violant els nostres drets, s'està atacant la nostra propietat i això és ilegal".

Manuel Bustelos, cap visible d'un grup d'estalviadors afectats en l''afer BPA', reivindica la importància de no defallir i que els afectats reclamin el que els pertoca.

Informa: Xavi Palma Locució: Montse Grau

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.