L'euríbor cau al 3,5%, el mínim anual

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Bones notícies per als que tenen hipoteca, que veuran com se'ls abaixa la quota perquè l'euríbor es troba en mínims anuals. El mes passat va acabar al 3,5%, una dècima menys que al juny.

El 3,5% representa una gran diferència respecte a l'octubre passat, quan va arribar a situar-se al 4,1%. Després va començar la baixada que, segons el sector bancari, ha de continuar fins a estabilitzar-se entre el 2 i el 3%

"No tornarem a veure els tipus d'interès negatius que es van tenir a finals del 2016 i es van mantenir durant molt temps".

Cristina Terés, directora de banca al detall de Creand

Per tant, la baixada de l'euríbor es normalitzarà i, segons la banca, no afectarà el comportament dels clients. Però, atenció, sobretot a aquells que revisin la quota aviat perquè, per exemple, "amb un import de 150.000 o 300.000 euros de deute, la rebaixa serà d'entre 20 i 70 euros mensual".

La directora banca país Andbank Maria Suárez apunta que els més perjudicats "són els inversors i estalviadors perquè els productes remunerats baixaran i tindran menys rendiment."

Poca afectació a la demanda de préstecs hipotecaris

Malgrat tots aquests moviments de fluctuació d'interessos, el nombre d'hipoteques s'ha mantingut estableAndbank n'ha tramitat al voltant de 700 cada any, uns 350 milions d'euros. Això sí, els interessos variables han perdut atractiu i ha crescut l'interès pel tipus fix i mixt per "evitar ensurts". Per altra banda, no es liquida tan deute.

"Es van fer amortitzacions de préstecs en un inici sobretot quan va pujar l'euríbor, perquè hi havia gent que estava apalancada i va decidir amortitzar amb els estalvis. Ho vam veure en una fase inicial i ara ha minvat. Aquestes liquidacions no són tan dràstiques."

Sergi Plaza, director de Banca Comercial MoraBanc

Principalment són de préstecs hipotecaris antics, beneficiats pels tipus d'interès negatiu.

Informa: Judith Sáez - Joan A. Sarmiento 

Imatges: Fernando Montero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.