Falta debat i més comunicació sobre l'acord d'associació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els partits coincideixen en la necessitat que hi hagi més debat i es comuniqui millor el que pot suposar l'acord d'associació amb la UE. Ho fan en resposta als resultats de l'enquesta política d'Andorra Recerca+Innovació. El PS va més enllà i creu que la consulta canviarà molt el panorama polític. Els Demòcrates constaten el desgast i fan una crida a reflexionar.

Els enquestats nacionals que valoraven positivament l'acord d'associació superaven per poc els que ho veuen negativament. Això fa que els grups polítics creguin que encara se n'ha de parlar i debatre més. Des del grup demòcrata, Jordi Jordana opina que "fa falta més divulgació, més explicació en relació a aquest tema. De forma que sabem el que ens hi juguem".

A Concòrdia pensen que "un resultat tan ajustat encara reforça més la necessitat de debatre sobre el tema, la necessitat de rebre més informació, en un sentit i en un altre perquè justament podem acabar de decidir-nos com a ciutadans", conclou Clara Grau.

Per Carine Montaner, presidenta Andorra Endavant, "les enquestes són les enquestes. No s'ha d'anar més enllà. Tenint en compte que molt sovint hi ha una diferència entre el que anuncien i la realitat".

Liberals Andorra confia que no es prengui el referèndum com un examen a DA perquè "això no va de DA, és el futur d'Andorra i crec que hauríem de ser més contundents a l'hora d'explicar el que creiem" segons la presidenta Cristina Rico. 

Els socialdemòcrates afirmen que més informació pot ajudar que la majoria de la població hi doni suport. "La part bona és que encara no hem començat el treball de comunicació i penso que això és el que pot afavorir a que aquest sí sigui amb més distància" ha dit Pere Baró.

Alguns valoren l'opinió de la ciutadania com un empat tècnic.

Informa: Pere Moliné - Joan Antoni Sarmiento

Locució: Sergi Cano

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.