Finalitza el judici per tràfic i consum de cocaïna del 'cas Dalton'

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 'cas Dalton' ha quedat avui vist per a sentència, una vegada les defenses dels processats han intervingut rebatent els arguments recollits en l´informe de la fiscalia. La majoria dels lletrats ha demanat l´absolució dels clients i ha insistit a qüestionar la validesa de les escoltes telefòniques durant la investigació.

En el cas de la principal processada, una traficant de Tarragona, la defensa ha sol·licitat una rebaixa substancial de la pena, dels 11 anys que demanava la fiscalia a 3, argumentant que tan sols exercia com a transportista de la mercaderia. Pel que fa a la família processada per tràfic, cessió i venda d´estupefaents, els advocats consideren que les proves no sustenten aquestes acusacions i demanen l'absolució de tots els membres, així com del delicte d´associació il·licita. Per a la resta de processats, que afronten penes de diverses consideració, es demana l´absolució total i que el tribunal descarti l´expulsió del país, com en alguns casos considera necessari el ministeri fiscal. Les defenses han coincidit a criticar alguns dels continguts de l´informe fiscal, com ara que una part de les acusacions se sustentin en les escoltes telefòniques, per considerar que en la seva majoria no aporten proves concloents que justifiquin les acusacions. S´espera que el tribunal dicti sentència després de Setmana Santa.

Informa: S. A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.