Els grans propietaris, els més agressius amb els inquilins

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els grans tenidors de pisos són més propensos a utilitzar trampes per fer fora els inquilins antics. Així es desprèn d'un informe de la Coordinadora de l'habitatge, amb una mostra de 46 casos recollits.

Fa mesos que la coordinadora recull testimonis de llogaters que han estat víctimes d'abusos immobiliaris i de moment en tenen 50, tot i que l'informe final es va elaborar en funció de 46. La mostra, que presenta limitacions quantitatives segons reconeix l'entitat, estableix que els grans propietaris són més propensos a les trampes per fer fora els inquilins amb contracte en vigor.

Destaquen la trampa del fill, el mobbing argumentant deutes falsos, pujades irregulars, xantatges i coaccions per pressionar el llogater a marxar del pis. Segons l'informe, la major part dels casos, un 37%, s'han produït aquest any, el que segons la coordinadora demostra que la pròrroga decretada pel Govern no és del tot efectiva.

La majoria de les situacions les han viscut llogaters que tenien una renda per sota dels 800 euros mensuals. Les trampes tenen com a objectiu modificar els contractes, saben que els llogaters tenen poques opcions de trobar alternatives.

Cal destacar, segons la coordinadora, que el 45% dels denunciants ho han fet de forma anònima, davant la por a represàlies i que la falta de denúncies davant l'administració comporta la invisibilització de la situació, que segons la coordinadora genera el discurs dels casos aïllats. L'entitat vol millorar la forma d'actuar, per captar més testimonis i incentivar els afectats a denunciar.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.