La coca de Sant Joan, la tradició més dolça de la revetlla
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Aquest divendres se celebra la revetlla de Sant Joan. Un dels productes més tradicionals per acompanyar aquesta celebració és la coca. Un ampli ventall per escollir i fetes al gust del consumidor.
La tradició de menjar coca es manté vinculada a la revetlla de Sant Joan des de fa un grapat d'anys. Aquest costum té a veure amb el culte al sol i també amb la superstició: es diu que cal menjar-ne per tenir bona sort.
Les pastisseries han treballat tota la nit i aquest matí a un ritme frenètic per tenir-les a punt per aquesta nit. L'elecció depèn dels gustos de cadascú, tot i que, segons el pastisser José Manuel da Silva, es mantenen les preferències de sempre: "De brioix amb crema, fruita o farcides de nada, però sobretot les de pinyons i sucre, les típiques de tota la vida".
En la pastisseria de José Manuel da Silva s'han elaborat unes 450 coques i celebren que la revetlla caigui abans del cap de setmana perquè el ritme de venda serà major, ja que la gent està al país i les escoles obertes.
Des del Nadal, asseguren, que la gent té menys por a gastar i han notat l'increment de les vendes de dolços tradicionals. Tot i que sembla que, en aquest sentit, la crisi ha quedat enrere, el que no canvia amb el temps és el secret de fer una bona coca; una bona matèria prima i fer-les amb molta estima.
Informa/Imatges: Ivan Álvarez