Majoria de consultes sobre alcohol 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Rolling And ha estat un èxit durant les festes de Sant Julià de Lòria. Segons el comú, almenys s'hi han apropat una seixantena de persones, tot i que la Creu Roja encara ha de donar les dades definitives. És el segon cop que es posa en marxa i continuarà a Andorra la Vella. 

El Rolling And ha estat un dels protagonistes d'aquesta festa major de Sant Julià de Lòria. A la nit, aquest food truck obre per oferir assessorament i prevenció de riscos en el consum de drogues. Especialment, l'alcohol, que és la més estesa i que pot suposar un greu perill a l'hora de tornar a casa.

Són més d'una seixantena les persones que, segons el comú, s'han apropat al Rolling And durant les festes. Es proporcionen tests d'alcoholèmia per conèixer si la taxa és penal o administrativa i tapa gots. Però els tècnics també hi són per ajudar i donar informació de qualsevol substància.

Els pregunten, segons la tècnica de la Creu Roja Esther Soler "quan fa que han begut" perquè siguin conscients que l'alcohol estarà "de pujada" durant una estona. També ofereixen altres consells, com ara sobre hidratació o consum responsable. 

"Ha tingut molt bona acollida, la gent s'interessa, s'hi apropa. Sobretot serveix per conscienciar sobre si estàs en condicions d'agafar un vehicle o no". 

Sofia Cortesao, cònsol menor de Sant Julià de Lòria

Cap denúncia al punt lila

La Creu Roja també instal·la el punt lila, ja des de fa anys. Des del comú asseguren que no s'ha hagut d'activar i que això és, precisament, el millor dels senyals. 

Tant el Rolling And com el punt lila tornaran a ser a Andorra la Vella. Se situaran darrere del comú i a la Llacuna.

Informa: Gerard Castillo

Imatges: Javier Martín - Pau Bonastre - Kevin Ribeiro

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.