Manuel Valls pretén que França segueixi invertint al país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després de la visita institucional, Manuel Valls ha visitat les instal·lacions de FEDA, on s'ha inaugurat un nou centre de control i s'ha signat un conveni amb empreses franceses. El primer ministre ha assenyalat que, malgrat que ja hi ha inversions franceses al país, els dos països han de fer-ne més.

 El nou centre, subministrat per l´empresa francesa Alstom, substitueix el primer sistema informatitzat posat en funcionament el 2006. Es tracta del cor del sistema elèctric d´Andorra i permet garantir el nivell d'interrupcions de servei inferior a deu minuts per any. També fer una gestió més eficient de la xarxa elèctrica.

Lla ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha manifestat en aquest sentit que "cal que siguem pioners en matèria de getsió de la xarxa de distribució. Ens estem encaminant cap a una smart-grid  o getsió intel•ligent de la xarxa a efectes de  racionalitzar el consum i de millorar la qualitat del servei. Hem començat a parlar de projectes de futur  i ens tornarem a veure a l'agost.  Avui també signem un conveni de col•laboració amb una empresa molt gran francesa per treballar projectes relacionats amb l'enegria."   

La visita de Manuel Valls a l´edifici de FEDA també ha servit per prolongar el conveni amb la també francesa GDF-SUEZ. Això permet a la parapública beneficiar-se d´assessorament tècnic i reglamentari en matèria energètica. 
Precisament, el primer ministre francès ha posat de manifest que, tot i que hi ha inversions franceses a Andorra, com en el cas de FEDA, cal reforçar els lligams empresarials entre tots dos estats: "Hem de fer més encara, hi ha una confiança  i una relació molt forta entre França i Andorra que és històrica però també la voluntat d'anar endavant i sobre temes nous. Podem fer molt junts Andorra i França"

Valls ha anunciat que d'aquestes possibles inversions se'n parlarà en una primera trobada empresarial a Tolosa el 8 de juliol, que anirà seguida d'una altra a París abans que acabi l'any.

Informa: Andrés González-Nandín    Imatge: M.Paixà/J.M.Garcia

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.