La Massana no descarta construir "una presa o un pou"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Comú de la Massana haurà de destinar una important part del pressupost a la xarxa d'aigua de la parròquia. La cònsol menor, Eva Sansa, reconeix que "és necessari buscar altres captacions, potser fer un pou al pla de l'Estany o, fins i tot, una presa. Ho hem de veure".

Invertir més en la xarxa d'aigua és una de les solucions que proposa el Comú de la Massana per afrontar el dèficit hídric que pateix la parròquia. Entre els motius de la manca d'aiguafactors geològics, però també la falta de captacions d'aigua

Augmentar la inversió a la xarxa d'aigües o, fins i tot, construir una presa. Són les solucions que es planteja el comú massanenc per combatre el dèficit hídric.  

"La inversió més important serà a la xarxa d'aigua", assegura la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, que afegeix que "tenim molt clar que és necessari buscar altres captacions, potser fer un pou al pla de l'Estany o, fins i tot, una presa. Ho hem de veure. Hem invertit més de tres milions d'euros en aigua".

Han notat la repercussió de la sequera als seus dipòsits. Sobretot, al de Grau Roig, que és d’on ve el 80% de l’aigua que se subministra a la Massana.

Per què la manca d'aigua és més extrema a la Massana? Segons tècnics en la matèria, hi tenen a veure factors geològics (el territori és més sec) i que hi ha més demanda que producció.

En aquest sentit, Sansa indica que "s'ha d'invertir. Nosaltres ho hem fet. Hem obert una captació nova a la zona de Sispony, però és una cosa que s'ha d'anar fent. Hem fet una altra captació, un dipòsit nou a la Caubella... Som molt sensibles a això".

També cal tenir en compte els canvis meteorològics dels darrers anys. "Abans plovia bastant més sovint i poca quantitat, el que fa que l'aigua dreni dintre de la terra, i ara, últimament, plou de manera molt més espaiada i amb molta més quantitat, el que vol dir que la terra s'asseca molt i no drena com a de drenar", reitera la cònsol massanenca.

Una altra mesura aplicada pel Comú per aprofitar millor l'aigua és la sectorització de la xarxa, que d'aquí a final d'any ja s'haurà fet.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Anna Romagosa

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.