Més de 400 signatures en 24 hores per demanar la llibertat de l'únic detingut pel 'cas BPA'

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En qüestió d'hores, més de 400 persones han formalitzat la signatura per demanar la llibertat immediata per l'únic detingut per l''afer BPA', Joan Pau Miquel. Els impulsors de la demanda creuen que és injustificable que l'exdirector general del banc segueixi en presó preventiva més de nou mesos després de la seva detenció.

La recollida de signatures per sol·licitar la posada en llibertat de Joan Pau Miquel s'està fent a través de la plataforma 'change.org'. Anirà adreçada a la Batllia i, en concret, a la batlle Canòlich Mingorance, a banda del Consell Superior de la Justícia.

Els impulsors de la iniciativa fan una crida a les persones que pensen que la privació de llibertat de l'únic detingut per l''afer BPA' és injustificable perquè s’adhereixin a la campanya amb la seva signatura virtual.

Els defensors que Joan Pau Miquel ha de ser posat en llibertat immediata són del parer que es contravenen drets bàsics. Citen, per exemple, una de les regles mínimes de les Nacions Unides que explicita que les mesures substitutives de la presó preventiva s'aplicaran al més aviat possible.

Les Nacions Unides també diuen que mantenir retingudes persones que no han estat dictades culpables és una vulneració dels drets fonamentals, perquè es viola la seva presumpció d’innocència.

La demanda de posada en llibertat, que ja supera les 400 signatures, refuta els arguments aportats per la batlle per mantenir a la presó Joan Pau Miquel. Consideren que hi ha una cacera de bruixes i que el risc de fugida és una excusa.

Informa: Xavi Palma Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.