Mig país pensa que no cal saber català per viure a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Disminueix l'opinió que apunta que és necessari saber català per viure a Andorra. Així ho recull l'informe sobre l'evolució de la immigració els darrers vint anys d'Andorra Recerca+Innovació. 

La meitat dels prop de 800 enquestats sostenen que no cal saber català per viure a Andorra, mentre que la primera enquesta que es va fer el 2002 oferia un percentatge del 64%. Creix el volum de persones que creu que cal saber la llengua oficial només en alguns àmbits. Tot plegat en un context en què és obligatori acreditar un nivell en la primera renovació del permís de residència. 

"Els que diuen que no cal el català són un punt menys i no és una diferència representativa. El perill seria que el percentatge dels que creuen que el català no és necessari fos més alt. El problema també seria pensar que als teus fills no els cal saber-lo. Alguna vegada ho hem demanat i aquesta opinió ha estat molt minoritària".

Joan Micó, coordinador de l'àrea de sociologia d'Andorra Recerca+Innovació

Informa: Laura Cugat

Imatges: Pere Besolí 

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.