Millores en l'eficiència energètica a CTRASA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

CTRASA aplicarà mesures per millorar l'eficiència energètica, com ara canviar la turbina. També es vol modificar el forn caldera del centre de tractament de residus. Són algunes de les iniciatives de les quals s'ha informat arran d'una pregunta parlamentària del PS.

El pla de dimensionament 2022-2035 de la planta de valorització de CTRASA preveu com una de les prioritats canviar la turbina. D'aquesta manera es vol aprofitar al màxim el vapor generat a la planta. Amb el canvi se l'aprofitaria per a la xarxa de calor i s'incrementaria el rendiment global de la instal·lació. Actualment s'està treballant en aquest projecte i a final d'any és previst que s'obtinguin els resultats preliminars. A partir d'aquí s'implantaria la nova tecnologia.

També es vol modificar el forn caldera. En funció de la quantitat i el poder calorífic dels residus que arribin al forn, es decidirà la millor solució per adaptar aquesta instal·lació per als propers anys.

Segons ha explicat CTRASA, fins ara, s'han prioritzat les mesures relatives a la seguretat i el medi ambient, que avancen a bon ritme i han d'estar enllestides gairebé totalment aquest any.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.