Els pagesos bloquegen la frontera amb Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Bloquejat l'accés al Principat des d'Espanya. Prop de 50 tractors i al voltant de 400 persones participen des de les 10 del matí en el tall de trànsit a l'N-145 que s'està duent a terme a l'altura de la rotonda que connecta amb Arcavell i que se situa a escassos metres de la duana de la Farga de Moles. S'han produït moments de tensió entre els que volien passar i els organitzadors.

Les mobilitzacions, que s'estenen a altres punts de l'estat espanyol, s'allargaran fins dimarts a les 10 del matí. Des de l'organització apunten que no tenen previst allargar-les més enllà. Malgrat això, la concentració ha provocat divergències i tensió entre els que volien passar i els organitzadors.

Un dels afectats ha estat un camioner que ha defensat que fessin una vaga de veritat. "No pot ser. Les coses clares. Si s’ha de fer vaga que facin vaga, però que ho facin fins a rebentar. El que passa que no ho faran. Ho faran dos dies i després a tocar el que no sona una altra vegada. Els camioners també ens guanyem la vida com ells".

De moment, l'afectació ha estat per a persones que després d'uns dies a Andorra tornaven a les seves ciutats d'origen. S'ha obert el pas en casos concrets, com ara persones que tenien visites mèdiques fora del país. Alguns, però, també es desplaçaven per feina i no han pogut creuar. "A mi em sembla genial, que reivindiquin el que vulguin. Els meus drets on són, jo vull passar, vull treballar i he d’anar a treballar", esmentava un ciutadà. Alguns han vist com sí que deixaven passar un camió de fusta i es preguntaven quin era el criteri a l'hora de permetre el pas.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.